iris.nl beleggersplatform

Zelf Beleggen. Signaalbeleggen.

 

Uniek: alles op 1 platform

Voor de particuliere belegger die zelf in control wil zijn

Zo werkt signaalbeleggen

Publicatie

Signalen

Orders

Trades

Signaal Aanbieder

Publiceert koop en/of verkoopsignaal.

Belegger

Ontvangt signalen en kopieert trades naar eigen portefeuille.

Connected Broker

 Ontvangt orders van belegger voor uitvoering.

Orderbevestiging

Belegger ontvangt bevestiging van uitgevoerde orders.

Copy Trade

Copy Trade

 • De belegger kiest zelf voor orderuitvoering via Copy Trade
 • Copy Trade betekent dat onze software u ondersteunt bij het kopieëren van trades naar uw eigen portefeuille.

Hoe doe ik mee met Signaalbeleggen

Volg de koop- en verkoopsignalen van een interessante strategie.
Dat is slim, het kost je bijna geen tijd of moeite en je blijft altijd zelf in controle.

Copy Trade

Een Copy Trade Abonnement betekent dat u gebruik maakt van optimale automatisering om uw signalen te converteren in orders voor de broker. Geen omkijken naar de beurs, orders of timing. Betrouwbaar gemak.

Signalen volgen Systeem

Voor het volgen van signalen neemt u systeem abonnement. Naar wens ontvangt u signalen per mail en/of per sms. U kunt uw systeem abonnement aanvullen met een abonnement op Copy Trade. De signaal aanbieder bepaalt het tarief van een abonnement en met welk startkapitaal beleggers kunnen volgen.

Copy Trade

€ 25,-/ maand*
 • Voor startkapitalen tot en met €12.500
 • o.b.v. volgen met factor 1
 • *bij een jaarabonnement (€37,50 bij een maandabonnement)

€ 33,-/ maand*
 • Voor startkapitalen van €12.501 – €25.000
 • o.b.v. volgen met factor 1
 • *bij een jaarabonnement (€49 bij een maandabonnement)

€ 67,-/ maand*
 • Voor startkapitalen van €25.001 – €50.000
 • o.b.v. volgen met factor 1
 • *bij een jaarabonnement (€99 bij een maandabonnement)

De 3 partijen op ons platform

Particuliere belegger

Particuliere beleggers beleggen zelfstandig en onafhankelijk volgens de signalen van een of meerdere systemen of portefeuilles. U bent altijd in control en u beslist dan ook zelf over Copy Trade of Handmatig handelen. De belegger is vrij in keuze van broker.
Toegang tot transparante overzichten van systemen, performances en signaal aanbieders, klik op de oranje button en registreer gratis!

Registreer gratis

Signaal Aanbieder

Een signaal aanbieder publiceert modelportefeuilles en/of trading systemen. De signalen die de signaal aanbieder genereert, worden via het platform uniform naar alle abonnees (op het betreffende systeem of de portefeuille) gedistribueerd. 

Connected Broker

Signaalbeleggers kunnen voor de uitvoering van orders via Copy Trade eenvoudig bij een iris.nl connected broker terecht. Signaal aanbieders hebben geen inzicht in de trades van abonnee’s. 

Het iris.nl beleggersplatform

Het iris.nl ecosysteem

FAQ SIGNAALBELEGGEN

Platform

Het platform is bedoeld voor dagelijks gebruik door beleggers, signaal aanbieders en brokers. De kern van het platform is de hoogwaardige en zeer uitgebreide beleggingstechnologie, die de gebruikers van het platform verbindt.

Daarom noemen we het een ecosysteem, met een open en een besloten deel. Op het open deel vind je koersen (vertraagd), nieuws (ook vertraagd), algemene info over signaalbeleggen en zelf beleggen en over de Finodex Beleggingstools.
Via een abonnement kunnen beleggers en signaal aanbieders toegang krijgen tot diensten op het besloten deel. Denk aan autotrade, semi-autotrade, zelf handelen en de Finodex beleggingstools. Orders gaan via de software naar de connected broker.

Wie beheert het platform

De ‘beheerder’ van het platform, ofwel de Platform Operator is Finodex B.V. De platform operator ziet toe op het functioneren van de platform software en op het gebruik van het platform door beleggers, signaal aanbieders en brokers.

Copy Trade
De belegger kiest zelf voor orderuitvoering via Copy Trade, het eenvoudig kopiëren van trades naar de eigen portefeuille.

Beleggers moeten inzicht hebben in de belangrijkste kenmerken van een signaal aanbieder en van de systemen van die aanbieder. Dat betekent dat we naam, adres, telefoon en de online contactgegevens van elke signaal aanbieder op onze website tonen.

Voor Copy Trade heeft u een brokeraccount bij een connected broker nodig. Heeft u nog geen brokeraccount, neem dan contact met ons op. U bent vrij in de keuze van broker.

1. Abonneren
Particuliere beleggers sluiten via de iris.nl shop een Systeem Abonnement en evt een Copy Trade Abonnement af. We geven duidelijke instructies voor het koppelen van een connected broker account aan ons platform.

2. Systeemabonnement
De signaal aanbieder bepaalt de prijs van een systeemabonnement, eventueel naar rato van startkapitaal.

3. Copy Trade Abonnement
Een Copy Trade Abonnement is nodig om gebruik te maken van de eenvoudige functionaliteit om signalen te converteren in orders voor de broker.

4. Abonnees
De signaal aanbieder heeft via het platform en via zijn of haar memberpagina altijd overzicht op volgers cq abonnee’s per systeem.

iris.nl beleggersplatform
Het ‘ecosysteem’ voor beleggers, iris.nl, is een dienst van Finodex BV. Finodex is een software-bedrijf, gespecialiseerd in beleggingstechnologie voor copy trade en zelf beleggen. De beleggingstechnologie draait op Finodex.com, waarbij iris.nl de front-end is. Op iris.nl staan overzichten van systemen, signaal aanbieders en performance cijfers.

Over het platform
info(at)finodex.nl

1. Kwaliteit signalen
De kwaliteit van de signalen, beter gezegd of de signalen goed zijn qua timing, strategie, rendement en bijvoorbeeld risico, is voor 100% de verantwoordelijkheid van de signaal aanbieder.

2. Performance
De signaal aanbieder is verantwoordelijk voor de performance van zijn of haar trading systeem of modelportefeuille. De signaal aanbieder is ook zelf verantwoordelijk voor de correcte en transparante invoer van performance cijfers.

3. Timing signalen genereren
De signaal aanbieder is verantwoordelijk voor de timing van het genereren van een signaal.

4. Copy Trade voor order conversie
Bij Copy Trade is de belegger die signalen van een signaal aanbieder volgt, verantwoordelijk voor valideren van het signaal, waarna de iris.nl software het signaal converteert in een order.

5. Order naar broker
Bij Copy Trade gaat het signaal via een akkoord (valideren) door de belegger naar de broker. Dat is een software proces. Tussen valideren en converteren en doorsturen order naar broker zit alleen maar software (van iris.nl).

6. Orderuitvoering
De software stuurt de order naar de broker voor uitvoering. Bij Copy Trade gaat dat bijna helemaal automatisch. Bij Zelf Trade is de belegger zelf verantwoordelijk voor het invoeren van een order ticket en voor doorsturen van die order naar zijn of haar broker.

7. Orderbevestiging
De connected broker is verantwoordelijk voor uitvoering van de order en de daaropvolgende orderbevestiging aan de belegger. De signaal aanbieder heeft geen inzage in de brokerage gegevens van beleggers.

 

Zelf Beleggen met Beleggingstools

Eenvoudig in gebruik, slim in analyses en selecties, beter voor potentieel rendement.
Powered by Finodex

Het iris.nl ecosysteem voor particuliere beleggers, signaal aanbieders en brokers.

Voor de belegger die zelf in control wil zijn.